به گزارش همشهری آنلاین، مجید دهقانیزاده در نشست شورای اشتغال استان یزد با اشاره به اینکه تورم و بیکاری دو مولفه شاخص اقتصادی به حساب میآید اظهار داشت: در سال ۱۴۰۲ در هر دو این شاخصها توفیق بسیار خوبی داشتیم هرچند هنوز کار بسیاری باید انجام شود اما هم در حوزه کنترل تورم و هم در زمینه بهبود شاخصهای بیکاری قدمهای خوبی برداشتیم.
وی خاطرنشان کرد: تا سال ۱۴۰۱ همیشه نرخ بیکاری یزد بالاتر از متوسط کشوری بود ولی پس از هفت سال نرخ بیکاری یزد از میانگین کشوری در سال گذشته پایینتر از میانگین کشوری آمد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان یزد عنوان کرد: پایینترین نرخ بیکاری مردان در کشور را با سه درصد استان یزد دارد و در نرخ بیکاری زنان هم از ۳۲ درصد در سال ۱۴۰۰ هم کاهش بسیار قابل توجهی را در سال ۱۴۰۲ شاهد بودیم.
دهقانیزاده با بیان اینکه تلاش بسیار گستردهای شد تا اشتغال در استان یزد افزایش پیدا کند ادامه داد: پیشبینی میشود استان یزد جزو پنج استان با پایینترین نرخ بیکاری در سال ۱۴۰۲ قرار بگیرد و با توجه به اینکه آمار اشتغال تا پایان فروردین ثبت میشود این آمار اعلام خواهد شد.
وی در ارتباط با وضعیت فعلی بیکاری در استان یزد گفت: تعداد بیکاران یزد در سال ۱۴۰۰ حدود ۵۰ هزار نفر بوده که به حدود ۳۰ هزار نفر در سال ۱۴۰۲ کاهش پیدا کرده و این آمار و عملکرد بسیار قابل توجه و محسوسی است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان یزد خاطرنشان کرد: موضوع اساسی استان یزد همچنان بیکاری قشر عظیمی از فارغالتحصیلان است و هرچند که توفیق خوبی در این زمینه داشتیم و تعداد بیکاران فارغالتحصیل از حدود ۳۰ هزار نفر به حدود ۱۷ هزار نفر رسیده اما همچنان باید کار بیشتری صورت پذیرد.
دهقانیزاده افزود: تعداد بیمه شدگان غیربومی اجباری ما از ۸۳ هزار نفر که ۳۵ درصد کل بیمه شدگان در سال ۱۴۰۰ را شامل میشد الان به حدود ۴۱ درصد کل بیمه شدگان رسیده است در حالی که نگاه اصلی ما به اشتغال بیمه شدگان بومی است.
وی گفت: البته تکمیل پروژههای نیمه تمامی که در دست اقدام هستند بالغ بر ۳۰ هزار نفر نیاز به نیروی کار دارد که باید حتما توجه به اشتغال بومیان داشته باشیم وگرنه با مهاجرت بسیار گستردهای روبرو میشویم.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان یزد ادامه داد: زحمات بسیار ارزشمندی کشیده شده و امیدواریم که در سال ۱۴۰۳ با برنامهریزیهایی که انجام شده بتوانیم کار را هرچه بهتر به پیش ببریم.
نظر شما